Belangrijk: Over het Coronavirus
12 / 100

Lieve ouders en bezoekers,

Als professionele gastouder, moet ook ik mij houden aan de voorschriften van het RIVM. Als uw kind via Welkom-Kind bij mij bemiddeld wordt, dan heeft u van hen waarschijnlijk ook al een bericht hierover gehad, maar ik vind het toch van belang om de nieuwe richtlijnen vanuit de overheid met u allen te delen, zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Wat als een kind symptomen van het coronavirus vertoont?

– Indien een kind één van de volgende ziekteverschijnselen heeft: hoest, verkoudheid, keelpijn, koorts, verwachten wij dat de ouder het kind ziek meldt bij de gastouder en thuis houdt om het ziektebeeld af te wachten. Indien de klachten verergeren neem je telefonisch contact op met de eigen huisarts of de lokale GGD. Als het kind volledig hersteld is en 24 uur symptoomvrij, mag het weer op de opvang komen. De voorwaarde dat je met iemand met het coronavirus in contact bent geweest of uit een risicogebied komt vervalt hierbij.

– Indien een kind op de opvang één van de volgende ziekteverschijnselen heeft: hoest, verkoudheid, keelpijn, koorts houd de gastouder het kind apart en nemen zij direct contact op met de ouder, waarna deze het zieke kind komt ophalen en bij verergering van klachten telefonisch contact opneemt met de eigen huisarts of de lokale GGD.
(Bron: website van het RIVM)

Laten we vooral hopen dat het ons zoveel mogelijk voorbij gaat en dat we allemaal gezond en wel mogen blijven!

Lieve groet Suzanne

36, echtgenote van Menno en moeder van 2 mooie meisjes. Gediplomeerd Pedagogisch Medewerkster niveau 3 differentiatie Kinderopvang. Gek op gezelligheid, knutselen, bakken en met mooi weer lekker naar buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *